חתונה יהודית
פירסום חתונה בדקה ה90 אירועים וחוויות ווידאו חתונה הנחות ומבצעים מאמרים רשימה אישית טיפים חתונה - ראשי
 
חדשות ומבצעים   
 השכרת חופות - חופת במבוק/ חופה יפנית במחיר הכי משלם
 אומנות הצילום צבי גלעד - מבצע חורף חם!!! 2 צלמי תמונות, אלבום דיגיטלי גדול, אלבומו הורים, סרט ערוך עם קליפים ברמה גבוה ביותר וצוות מגנטים ללא תוספת. במחיר ללא תחרות: רק 6300 ש"ח
 להקת הלל - מבצע מדהים!!! הרכב 5 נגנים רק ב4500 ₪
 משתלה מהלב - הנחה ללקוחות כל שמחה בהזמנת מזכרת מהאירוע מהמשתלה השיקומית
 ברכת כלה בעיצוב אישי - רוצים לפנק את הכלה בברכת כלה יחודית?
 ארמוניה - מבצע הדקה ה90 מחירים מיוחדים לתאריכים אחרונים לאירועי חנוכה

 


סוגי הגשה  
10/07/2011

מאת: דניאל בר 
רוב גני האירועים היום, נותנים אפשרות לזוג לבחור את אופן ההגשה של המזון באירוע.
אופן וצורת ההגשה אינו משפיע כמובן, על טיבו ו/או על טעמו של האוכל אבל, הוא בהחלט משפיע ומשנה ראשית, את כמות המזון שיוגש ואת הכמות שיאכלו האנשים. בנוסף, וכאן ההשפעה היא משמעותית יותר, על הרמה הכללית של האירוע ועל סגנונו.
חשוב להדגיש! זוג צריך להתאים את סגנון האירוע לסוג הקהל ולא להיפך.
אעבור על סוגי ההגשה ואתן מס' טיפים לבחירת סוג ההגשה המתאים ביותר לאירוע שלכם:

1.
אמריקן סרוויס (A.S) - כל אורח מקבל את המנה שלו מוגשת על צלחת מסודרת, מושקעת ומקושטת ישירות מהמטבח. מנת הביניים (דג ומאפה) מוגשת בצלחת אישית. המנה העיקרית מוגשת כשבשני צידיה מגישים את התוספות למשל: סטייק אנטריקוט או פרגית כשלצידו סוג פחמיה וירק למשל: תפו"א, ואנטיפסטי או ברוקולי.
יש מקומות שאף, מגישים רק תוספת אחת בצלחת.
יתרונות: סגנון הגשה מומלץ מאוד ומותאם במיוחד לקהל מפונק שמחפש יוקרה ואלגנטיות, הצלחות משורטטות ויפות מאוד, ההגשה נקייה ולא מסורבלת למלצר.
חסרונות: לעיתים, המנות נראות מיניאטוריות מידי, לכן, הגשת אמריקן סרוויס לא מתאימה לכל סוג קהל. האפשרויות לקחת/ לבקש מנה נוספת או תוספת של פחמימה מוגבלות בגלל הרגשת אי נעימות של האורח מאחר, והמלצר מגיש לו את כל הצלחת עם תכולתה.
בנוסף, השיטה דורשת השקעה וזמן רב וצוות מטבח גדול ומנוסה.
המלצה: ההגשה מומלצת בעיקר, לחתך קהל אשכנזי ומבוגר דתי או חילוני.

2.מזנון-  האורחים ניגשים באופן עצמאי למזנונים הנמצאים בד"כ בשני צידי האולם או בסופו ונוטלים את המנות האהובות עליהם עפ"י טעמם האישי.
יתרונות: ניתנת בחירה לאורח מבין מבחר מנות גדול יותר, האורח יכול לקחת כל כמות שיירצה ללא הרגשה של אי נעימות מהמלצר או משאר האורחים בשולחן, המזון על כל חלקיו (מלבד המנה האחרונה והקפה) מוגש בבת- אחת ללא הפסקות בריקודים. 
חסרונות: שיטת זו בה הגשת המזון נעשית באופן עצמאי ע"י האורחים לא מתאימה לכל סוג קהל, דורש צוות ניהול מיומן המכיר את השיטה וניהל אירועים דומים בעבר.
המלצה: הגשה עצמית מתאימה לקהל אשכנזי, חילוני וצעיר.

3. אפ סרויס (U.S)- המזון מוגש ע"י מלצר ממגש אל צלחתו של האורח ועפ"י בחירתו של האורח ממגוון מנות.שיטת הגשה ישנה מאוד שלא קיימת כבר, בהרבה גני אירועים.
יתרונות: האורח בוחר ממגוון גדול יותר את המנה האהובה עליו וגם מרגיש נוח לבקש מהמלצר מנה נוספת, שיטה קלה לתפעול מהירה ונוחה עבור המלצרים, הטבחים ומנהל התפעול של האירוע. מתאימה לכל סוגי הקהל.
חסרונות:  שיטה מיושנת ולא יפה לעין, המנות מוגשות ב"פורלק" (כף ומזלג) או במלקחיים כך, שעלול לטפטף רוטב על האורח.
המלצה: מומלץ לקהל מעדות המזרח.

4.
אמריקן סרוויס חלקי- בשיטת הגשה זו, מנת הביניים או המנה העיקרית מוגשות על הצלחת המקושטת אך, התוספות (הפחמימות והירק) מוגשות למרכז השולחן.
יתרונות: מתאים לכל סוג קהל, האורח לוקח תוספת ממרכז השולחן ישירות, הגשה נקייה, לא מסורבלת ויפה.
חסרונות: עדיין לא יפה כמו האמריקן סרוויס המלא ולא קיימת בכל גני האירועים.
המלצה: שיטת ההגשה מומלצת ברוב האירועים של קהל מעדות המזרח בכל הגילאים ולקהל דתי.

5. "על השולחן"/ סגנון עממי-

בשיטה זו כל המנות החל מסלטים ועד המנה העיקרית מוגשות למרכז השולחן כאשר, בהרבה מקרים לא מפנים כלום מהשולחן. לא כל אולם/ גן אירועים מגיש בשיטה זו.
יתרונות: האורח יכול לקחת מכל הסוגים המוגשים באופן חופשי לאורך כל האירוע.
חסרונות: המנות המוגשות חמות מתקררות במהלך האירוע, סגנון לא יפה לעין (יש בלאגן על השולחן).
המלצה: מתאים אך ורק לקהל מעדות מסוימות שמכירות את הסגנון כשבכל האירועים המשפחתיים שלהם מגישים בשיטה זו. לכן, אל תשנו את הסגנון האהוב עליהם.

מזל טוב! ובהצלחה!
מאת: דניאל בר  מתוך: www.reader.co.il
לתגובות ושאלות: db09@walla.com