|
|
 |
תזמורת חסידית - האם יש עלויות נוספות |
|
|
|
|
|
15/03/2016
לארבעת הגורמים העיקריים המשפיעים על עלות התזמורת, אותם מנינו במאמר הראשון, עשויים להצטרף גורמים נוספים שעלותם הכוללת יכולה להתבטא בתוספת משמעותית למחיר הסופי. במאמר זה נסקור אותם אי"ה אחד לאחד.
א. תוספת מרחק
אולי העלות הנוספת המשמעותית ביותר. אם החתונה שלכם מתקיימת באחד מאולמות הדרום, ורוב נגני התזמורת מגיעים מאזור הצפון, תוספת התשלום עבור מרחק יכולה להיות גדולה מאוד.
מצד אחד זה הגיוני: לכל אירוע מגיעים עם ציוד הגברה ונגינה רב במספר רכבים (מה שאומר הרבה דלק...), וצריך לשלם לנגנים תוספת על שעות הנסיעה הרבות (שיכולות להגיע בקלות ל-3 שעות לכל כיוון וגורמות לכך שלעתים יוצאים מהבית באחת-שתיים בצהריים כדי להגיע כשעה וחצי לפני תחילת האירוע, וחוזרים בשלוש לפנות בוקר...),
מצד שני, אין זה אומר שאתם צריכים לספוג את מלוא העלות. אם החתונה שלכם במרכז, עדיף יהיה לכם לקחת תזמורת מאזור המרכז, שלא תגבה תוספת מרחק. לעומת זאת, אם החתונה שלכם בדרום, ייתכן ותעדיפו לקחת תזמורת מאזור הדרום, או לכל הפחות תזמורת מאזור המרכז וירושלים, שתוספת המרחק שלה תהיה נמוכה יותר מאשר תזמורת המגיעה מהצפון.
ב. איכות ההגברה
נושא משמעותי מאוד. תזמורת מקצועית ורצינית לעולם תיקח חברת הגברה רצינית ומקצועית, עם סאונדמן צמוד שעובד איתה באופן קבוע. אמנם ההפרש מתבטא במאות שקלים, אך התוצאה שווה כל שקל. בסופו של דבר, לא משנה כמה טוב ינגנו הנגנים על הבמה, אם הסאונד שהאורחים שלכם ישמעו ברחבת הריקודים יהיה דל / רועש / מלא צפצופים. בתחום זה לא מומלץ להתפשר, וחשוב לברר עם התזמורת (בעיקר אם המחיר שלה נמוך) עם איזו הגברה היא עובדת.
ג. הגברה נוספת
לעתים תזמורות גובות תשלום עבור הגברה בזמן החופה (במידה והחופה מחוץ לאולם או רחוקה מהבמה) או עבור פיזור רמקולים נוסף באולם (למשל במקרה שרחבת הריקודים של הבנות רחוקה מהבמה, או כאשר יש מספר רב של מוזמנים).
שווה לבדוק אם התזמורת שבחרתם אכן גובה על כך תשלום. לעיתים החיסכון מתבטא במאות שקלים.
ד. הקלטה
יש זוגות המעוניינים בהקלטת האירוע שלהם על גבי דיסק, כדי שיהיה להם מה לשמוע כששוטפים את הבית לשבת.
המלצתנו: הקלטה של אירוע ברוב המקרים לא תשקף את האנרגיות שהיו באירוע עצמו (לא שומעים קהל), וגם לא תישמע באיכות של מערכת הגברה איכותית שיש לתזמורת.
אם בכל זאת החלטתם שאתם מעוניינים בהקלטה, בדקו האם התזמורת מציעה אפשרות כזו, והאם היא כרוכה בתוספת תשלום.
ה. אובר טיים
השאלה הכי חמה של זוגות. רוב התזמורות מנגנות ארבע – ארבע וחצי שעות מתחילת החופה, וברוב המכריע של המקרים זה אכן מספיק (נסו להיזכר בכמה אירועים הייתם שנגמרו אחרי חצות...).
עם זאת, קיימות מספר תזמורות איכותיות שלא מגבילות את הנגינה בזמן – אם עדיין רוקדים על הרחבה ויש שמח הן ממשיכות בלי סטופר.
בחירה בתזמורת כזו לחתונה שלכם תוריד לכם לחץ מיותר מהלב בזמן האירוע (כבר עברו 4 שעות? עוד לא עברו 4 שעות? להגיד להם ל הפסיק לנגן?), ואולי גם תחסוך לכם עלות של מאות שקלים בתשלום האוברטיים.
ו. תשלום לאקו"ם
תקנה ישנה שאקו"ם (ר"ת: אגודה לקומפוזיטורים ומו"לים.האגודה מחזיקה בידיה את זכויות היוצרים של מרבית המוזיקה בארץ, וגובה על השמעת המוזיקה תמלוגים, המועברים ליוצרים) החלה לאכוף ביתר שאת בשנה האחרונה. על פי תקנה זו, בכל אירוע בו מושמעת מוזיקה (ואין זה משנה אם ע"י תקליטן, מנגן יחיד, או תזמורת), על בעלי האירוע לשלם תמלוגים לאקו"ם עבור השמעת המוזיקה.
תזמורת רצינית תציין בפניכם נושא זה, למרות שאין זה מחובתה.
מומלץ לקחת ברצינות עלות זו בחשבון בנוסף לעלויות התזמורת. אמנם אם לא תשלמו כנראה שלא יגידו לכם כלום, אך ישנו סיכוי שפקחי אקו"ם המסתובבים באולמות אירועים יגיעו אליכם, ואז הקנס שתקבלו יהיו גבוה כמה וכמה. (מה גם שאחרי הכל, מגיע ליוצרים תשלום עבור עבודתם...)
את התמלוגים ניתן לשלם באתר אקו"ם www.acum.org.il
ניר כהן הוא גיטריסט ומנהל תזמורת צלוּל. חברי ההרכב, יוצאי ישיבות הסדר ובי"ס רימון (בו למדו מיטב המוזיקאים בישראל), יוצרים חתונה שמחה ומלאה התלהבות ואנרגיות לצד נגינה איכותית ומקצועית. בצלול מנגנים מוסיקה חסידית ויהודית מקפיצה ומרעננת, וגם הרקדה מזרחית (מרוקאית ותימנית), אירית, ישראלית, ומוסיקה יהודית מקורית.
בתזמורת צלול מאמינים שליחס טוב אין מחיר, ותוכלו למצוא שם אוזן קשבת לבקשות שלכם.
תזמורת צלול תגרום לאורחים שלכם לעזוב את הפולקע ולמלא את רחבת הריקודים...
אז תקשיבו ללב, תשמעו צלול.
|
|
|
|
|